Op twee september, om 8.30 uur, loop ik de kamer binnen bij Chantal en Robert. Zij gaan vandaag trouwen en ik mag daarbij zijn om de dag in beeld te brengen. Maar eigenlijk gaan niet alleen zij trouwen. Ook hun twee zoontjes doen mee. Ruben zegt dat ze met z’n allen gaan trouwen. En zo is het. Ik loop heen en weer tussen de eerste verdieping en de begane grond. Chantal haar haar wordt boven gedaan. Zelf vindt ze het niet zo fotogeniek maar ik vind de krulspelden prachtig voor de foto’s. Robert mag niet boven komen en is zich dus beneden aan het verkleden. Net als de kinderen, geholpen door de moeder van Chantal.

Chantal wordt in haar trouwjurk geholpen. Er is eventjes paniek als er een haakje van de jurk wordt getrokken bij het dichtrijgen van de rug. Maar dat wordt snel opgelost met naald en draad. En even later staat Chantal rustig een broodje pindakaas te eten in haar mooie jurk.

De mannen staan onderaan de trap te wachten als ze niet veel later naar beneden komt. Ze zien er allemaal prachtig uit.

We vertrekken naar Groet. De trouwerij zal plaatsvinden in ‘de Bokkesprong’. We parkeren de auto’s daar en gaan dan verder lopend de duinen in voor een fotosessie. De zon schijnt en het is lekker weer. Het is nog vroeg en daardoor ook lekker stil. We hebben ruim de tijd om op diverse plekken foto’s te maken en lopen daarna rustig weer terug.

Het huwelijk wordt buiten in de tuin van het restaurant voltrokken. Daar staat een prieel waar het bruidspaar kan zitten. De jongens zitten op schoot of spelen vlakbij. Voor het prieel zijn rijen stoelen opgesteld waar de gasten zitten. De ambtenaar houdt een geanimeerd verhaal. Er vallen een paar druppels maar het is overwegend droog. Tranen niet meegerekend.

Na de plechtigheid volgt een lunch en daarna de receptie. Het is een mooie dag die vooral ontspannen verloopt.

Als je op het midden van de foto klikt krijg je hem goed in beeld en kun je met de pijltjes, links en rechts, door de galerij heen navigeren.