Project ‘Kwetsbaar’ is nu een week onderweg. Na een veel succesvollere oproep dan ik ooit gedacht had, hebben zich ongeveer 35 mensen aangemeld. Met 25 mensen heb ik een afspraak gemaakt (1 afspraak wordt later gemaakt). Van de overige negen mensen heb ik nog geen antwoord. Misschien is er iets fout gegaan met mailen (sorry, misschien is mijn mailtje in de spammap terecht gekomen) of misschien waren er toch bedenkingen na een eerste, enthousiaste, reactie.

In de afgelopen week heb ik 12 mensen gefotografeerd. Ik ben in Heerhugowaard, Wassenaar, Leiden, Amsterdam en Alkmaar geweest. Eén van de deelneemsters is naar mijn huis in Koedijk gekomen. Ik heb zeer diverse mensen ontmoet. Ik heb korte ontmoetingen gehad en lange mooie gesprekken. En alles ertussenin.

Het blijkt dat het woordje ‘kwetsbaar’ veel losmaakt bij mensen. En wat ik verrassend vind is dat het ook zoveel betekenissen heeft. Van kwetsbaarheid door verlies, tot kwetsbaarheid in zelfverzekerdheid tot kwetsbaarheid nodig hebben om mooie dingen te kunnen creëren.

Ik hang geen kwaliteitslabel aan de verschillende ontmoetingen maar het meest bijzondere deze week is toch wel dat één van de deelneemsters voor mij gezongen heeft. Mooi en kwetsbaar, terwijl ik foto’s van haar nam.

De afgelopen week was de volste projectweek. De overige afspraken zijn verdeeld over de komende twee weken. Ik ben benieuwd wat voor mensen ik nog ga ontmoeten. Maar ik moet zeggen dat ik het erg naar mijn zin heb met het tot uitvoer brengen van dit project. Mensen ontmoeten, foto’s maken, wat is er mooier. Ik zou er mijn werk van moeten maken.

Ronald

PS. Het resultaat is hier nog steeds te zien