Modellen oproep

Kwetsbaar Nummer 3 van mijn online magazine ‘EvenBEELD’ zal gaan over kwetsbaarheid. Na het overlijden van Marieke voelt alles kwetsbaar. Mijn leven, mijn werk, mijn financiële situatie, mijn alleen zijn, alles. En ik ben benieuwd hoe andere mensen omgaan met kwetsbaarheid. In de ‘maakbare’ samenleving, waarin veel mensen denken te leven, lijkt kwetsbaarheid niet erg populair. Als je maar je best doet kun je alles bereiken, ziektes overwinnen en worden wat je wilt zijn.

Maar wat als je (een tijdje) je best niet kunt doen, wat als ziekte je gewoon blijkt te overkomen en je maar moet afwachten wat je lot is en wat als je niet goed weet wat je wilt of wat je kan? Dit zijn maar een paar voorbeelden waardoor je je kwetsbaar kunt voelen. Wat ik wil doen is een aantal interviews afnemen bij mensen die over kwetsbaarheid willen praten. Ik heb een paar mensen in gedachten die ga ik benaderen.

Verder ga ik een fotoserie maken waarin mensen op de een of andere manier hun kwetsbaarheid tonen. Hierbij heb ik (veel) hulp nodig. Ik zoek mensen die hieraan mee willen werken. Die bereid zijn hun kwetsbaarheid te tonen. Die met mij naar een manier willen zoeken om hun kwetsbaarheid zo goed mogelijk weer te geven. Liefst op een subtiele manier die mooi in beeld gebracht kan worden, maar dat laatste is vooral mijn taak. Mijn idee is om met weinig veel te laten zien. Beelden waarschijnlijk in zwart-wit. Een gezichtsuitdrukking, een situatie, een voorwerp dat je kwetsbaarheid verbeeldt, wat je doet als je je kwetsbaar voelt (verstoppen, chocolade eten enz.) of wat je zou willen doen als je je kwetsbaar voelt. Ik wil een mooie foto maken en er waarschijnlijk een paar regels tekst bij schrijven. Dus ik zal je er een paar vragen over stellen.

Spelregels:

• Man of vrouw van jong tot oud.

• Wonend (of daar naartoe willen komen) in de randstad (ergens tussen Den Helder en Rotterdam).

• Als de foto gemaakt is en klaar, dan vraag ik om je toestemming (handtekening) om hem te mogen gebruiken voor mijn magazine (je moet natuurlijk wel de intentie hebben om toestemming te geven, maar een foto kan tegenvallen) en eventuele publicaties of exposities daarop volgend. Hiermee bedoel ik dat de serie mij mogelijk zo goed bevalt, dat ik wil proberen hem geplaatst te krijgen in een magazine en dat het mogelijk is dat ik de serie of individuele foto’s voor een toekomstige expositie wil gebruiken (maar eerst maar eens foto’s maken).

• Ik kan niet garanderen dat jouw foto gebruikt wordt. Ik zal een selectie maken van de, in mijn ogen, beste foto’s. Maar iedereen waarvan ik een foto maak, krijgt de foto digitaal in zijn of haar bezit.

• Ik wil proberen het project in een week of drie af te ronden en het zou mooi zijn als ik 20 of meer mensen kan fotograferen.

• Ik wil proberen twee of maximaal drie mensen per dag te fotograferen die liefst zo dicht mogelijk bij elkaar wonen.

• Doe het niet om beroemd te worden (de oplage van het onlinemagazine is in principe onbeperkt, maar in de praktijk niet zo groot). Doe het omdat je je kan vinden in het concept en het mooi vindt om een foto te krijgen. Of gewoon omdat je mij aardig vindt en het leuk vindt dat ik de moeite neem om een magazine te maken.

• Je mag de foto delen op sociale media (graag zelfs), maar als de foto je zo goed bevalt dat je hem wilt gebruiken voor publicitaire/commerciële doeleinden, dan zal ik daarvoor een vergoeding aan je vragen.

• Donaties om de kosten te dekken worden sowieso altijd erg op prijs gesteld. Ik hoop dat ik met deze punten de vragen een beetje voor ben, maar wil je nog iets anders weten dan kun je mij altijd mailen.

Ik wil een deel van maand juni gebruiken voor dit project. Als je je wilt opgeven dan hoor ik graag, via een mailtje, wanneer je kan (graag een paar data en dagdelen). Dan ga ik afspraken maken en gaandeweg de lijst hieronder invullen. Er zijn een aantal dagen waarop ik zelf niet kan en die zal ik met ‘bezet’ aangeven.

Klik hier om mij te mailen Ik begrijp uit een aantal reacties dat de link naar mijn mailadres niet overal werkt. Je kunt het mailtje sturen naar ronald@ronalddejongfotografie.nl

maandag 20 juni: vol

woensdag 22 juni: ‘s ochtends vol (Amersfoort).

vrijdag 24 juni: Hele dag vol.

Deze oproep is meteen een goed voorbeeld van mijn kwetsbaarheid: een sprong in het diepe waarvan ik niet weet hoe hij uit gaat pakken. Stel je voor dat er mensen gaan reageren 😉