Met Marieke van Dam van Bureau Play ga ik een filmpje maken voor haar bedrijf. Het filmpje gaat over de SPEELregels die zij maakt en aanbiedt. We hebben de grote lijnen al te pakken maar nu wordt het tijd om locaties te vinden bij de beelden in ons hoofd. Zaterdagochtend verzamelen op het station van Amsterdam. We huren allebei een OV-fiets en rijden naar de NDSM pont. Amsterdam Noord lijkt ons een prima punt om te starten. Er is veel variatie in bebouwing en daarnaast is er ook nog prachtig water in de vorm van het IJ.

Tijdens het zoeken van leuke plekken om te filmen, filmen we ook al een beetje, om te kijken hoe onze ideeën zich vertalen naar video. De film begint nu pas echt vorm te krijgen. De locaties geven ook een nieuwe kijk op onze plannen en geven nieuwe mogelijkheden. Het is leuk om te merken dat met het zoeken naar fotogenieke plekken de film in onze hoofden een ontwikkeling doormaakt.

Na een paar uurtjes fietsen, kijken, proberen en filmen zijn we eruit. Amsterdam Noord is de perfecte plek voor ons project.

Als voorproefje heb ik van onze probeersels een kleine teaser geknutseld en op de foto’s daaronder zie je Marieke in actie met één van haar SPEELregels. Best nog lastig om iets tussen neus en lippen te klemmen.

 

Neus en lippen