Wie heeft dit bedacht, om tien uur in Leiden zijn op tweede Paasdag. Oh, ikzelf geloof ik. Nou ja, dan ben ik in ieder geval lekker vroeg op. In Leiden stap ik uit de auto en op de klaarstaande fiets. Met Youri en Jesper fiets ik naar de stad. Ik ga de heren fotograferen. Als locatie hadden we de burcht in Leiden bedacht, vooral ook omdat de jongens in Leiden wonen natuurlijk. Ik had zelf nog nooit van de Burcht gehoord. Het is een raar iets. Er blijkt midden in de stad een berg te liggen met daarop de overblijfselen van een burcht. Ik ben toch wel eens langs deze plek gelopen maar de berg weet zichzelf goed uit het zicht te houden.
Het foto’s maken gaat super. De jongens werken goed mee. En als de één zit te wachten op de ander dan is er nog altijd de mobiele telefoon. Ze hoeven zich niet te vervelen daardoor.
In een uurtje zijn we klaar. We drinken nog wat op het aanwezige terras en fietsen naar huis. Onderweg roep ik nog één keer dat ze op de foto moeten. Ik heb altijd een beetje moeite met stoppen omdat ik steeds nieuwe mogelijkheden zie. Deze plek was mij op de heenweg al opgevallen. Een tunnel met mooi verweerde betonplaten als muur. Voor de laatste keer vandaag poseren Jesper en Youri. Nog steeds zonder tegenzin.

Als je klikt op een foto dan kun je ook de kleine foto’s groot bekijken.