Reportage.

Het verhaal
Wat is het verhaal achter iemand die je op straat tegen komt? Een gewone jonge vrouw in Den Haag. Die woont in een piepklein huisje, waarin haar bed de kamer is. Met tram of fiets naar haar werk rijdt. Die soms de trein neemt naar haar ouderlijk huis in Alkmaar. Winkels kijkt in de stad, wandelt over het Malieveld. Een vrouw zoals vele andere vrouwen die je dagelijks tegenkomt.

Voorbereiding en discipline
Daarnaast wilde ik laten zien wie ze was op haar werk. Haar pittige leven als danseres, wat daar bij komt kijken, wat ze daarvoor moet doen en laten. Hard trainen, in vorm blijven, choreografiën maken, instuderen en zes of soms zeven dagen in de week werken. 

Uitvoering
En dan uiteindelijk de uitvoering op het podium. Ik mocht aanwezig zijn bij de generale repetitie voor hun tour ‘Dancing Lane’ in 2015. Daar zag ik hoe Julia op het podium groter leek dan de Julia die ik eerder gezien had. Hoewel ‘verandering’ dus niet de insteek was, het ging daar wel degelijk over. Van een gewone vrouw op straat naar een gepassioneerde danseres op het toneel. En weer terug. Een mooi proces om te volgen. 

Jouw eigen reportage op maat
Dat kan ik ook voor jou doen. Een reportage over jouw leven/werk. In een paar uur, een paar dagen of een paar maanden.

Klik (tik) op foto om de galerij te bekijken.