1 op 1

Eindelijk is het zover, je hebt je compactcamera ingeruild voor een prachtige spiegelreflex. Nu ga je echt mooie foto’s maken, want dat kan met zo’n camera. Je leest een stuk van de gebruiksaanwijzing en je gaat aan de gang, je probeert de diverse standen uit van de diverse knoppen maar na een paar dagen ben je teleurgesteld. De foto’s die je maakt zijn niet zo mooi als je verwacht had. Beetje onscherp misschien, of het onderwerp is donkerder dan je verwacht had. En waar is die onscherpe achtergrond die je favoriete foto’s van andere fotografen vaak hebben?
Misschien zet je de camera wel in de kast om hem nooit meer aan te raken. Of, net zo jammer, je zet hem op de automatische stand en laat de camera bepalen wat voor foto’s je krijgt.

Maar wanhoop niet, je camera kan echt alles wat je ervan verwacht had maar wat nodig is is een flinke investering van jouw kant. In tijd en enthousiasme vooral. Tijd is nodig om beter te worden. Want je moet veel foto’s maken om beter te worden. Enthousiast moet je zijn om het ook leuk te vinden veel foto’s te maken voor je beter wordt. En er is niet echt een kortere weg of je moet erg getalenteerd zijn natuurlijk.

Naast bovenstaande investeringen kun je ook een investering in geld doen om een eindje op weg geholpen te worden. Ik kan je niet helpen met je tijd en misschien een beetje met je enthousiasme maar ik kan je wel helpen met de instellingen van je camera, je wat vertellen over lenzen en je wijzen op het licht dat er altijd is maar dat je nooit opvalt.

We gaan samen een dagje op stap in een stad naar keuze. Tijdens een eerste kopje koffie bespreken we de basisinstellingen van je camera. Dan gaan we op pad en aan de hand van kleine opdrachtjes leer je je camera steeds beter kennen. Ik wijs je op verschillende soorten licht en hoe je daar gebruik van kan maken. Tussen de middag bekijken we je foto’s en na de lunch gaan we weer verder met nieuwe inzichten en opdrachtjes. Zo lopende voort wordt je steeds wijzer, leer je trucjes, begin je op het licht te letten en krijg je andere foto’s dan je gewend was.

Aan het eind van de dag zal blijken dat je zelfs betere foto’s met je telefoon kunt maken.

Ik noem de cursus één op één maar het is ook mogelijk om deze praktijkcursus met z’n tweeën te volgen. Gezellig met een vriend, vriendin, collega, broer, zus of wie dan ook. Het is goedkoper met z’n tweeën maar ik moet mijn aandacht natuurlijk ook door twee delen. Het is maar net wat je wilt. Hoe dan ook, je zult op weg geholpen worden om viendjes te worden met je camera en met betere foto’s thuis te komen.

Via bijvoorbeeld Skype hebben we na twee weken nog een keer contact om bij jouw opgekomen vragen te behandelen en na een maand (of twee) drinken we nog een keer uitgebreid koffie om de door jou gemaakte foto’s te bekijken. Ik zal je vertellen wat er goed gaat en wat er misschien nog beter kan. En je hebt vast weer nieuwe vragen, nu je een tijdje aan het fotograferen bent geweest.

We beginnen de dag om 9.00 uur en stoppen ergens tussen 16.00 en 17.00 uur. Een lange dag om kennis op te nemen maar door de praktijkgerichte opdrachtjes gaat het sneller voorbij dan je denkt. En zoals gezegd, je bent natuurlijk heel enthousiast en gemotiveerd om eindelijk die camera eens onder de knie te krijgen.

Een dag met de genoemde nazorg kost 500 euro. Een tweede persoon kost 100 euro extra.

Boek direct een workshop via het contactformulier.